Susanne’s verhaal verscheen op leuke plekken!

susanne_duijvestein_uitvaartondernemer_a_course_in_dying_013.jpg

“I believe in the power of rituals, small things that make us feel the greatness of life and help us heal.”

Voor A Course in Dying interviewde Claudia Crobatia mij met een paar luchtige vragen. Over mijn eerste ervaring met de dood, over mijn ideeën bij afterlife, over rituelen en over mijn eigen begrafenis ooit.

Susanne 2nd choice-12.jpg

“Anekdotes tonen iemands eigenaardigheid.”

Yasmin Visser interviewde me voor De Verhalenbar. “Hoe verdrietig de dood ook is, een uitvaart is vaak een bron van bijzondere, persoonlijke verhalen.”

afbeelding+3+Susanne+bij+Afscheid.jpg

Nudge: een natuurvriendelijke uitvaart met Susanne bij Afscheid

“Je hebt er waarschijnlijk nog nooit over nagedacht maar voor een uitvaart kun je ook duurzame keuzes maken. Susanne heeft hier haar werk van gemaakt. Er zijn verschillende elementen voor een bewust en duurzaam afscheid. Denk hierbij aan de catering, maar ook het ambachtswerk zoals bloemstukken en de kist. We hebben er een aantal voor je uitgelicht.”

IMG_7189+-+kopie.jpg

ASN Bank:
“Zij verdient haar brood met de dood.”

Duurzaamheidsplatform Voor de Wereld van Morgen (van ASN Bank) sprak met mij over mijn business. “Hoe kom je er als jonge ondernemer bij om de uitvaartbranche in te gaan? En met welke uitdagingen krijg je te maken?”

IMG_0832.JPG

“Duijvestein voorspelt dat catering het allerbelangrijkst gaat worden.”

Het inspiratiemagazine LATER vroeg mij naar trends op het gebied van eten en drinken bij uitvaarten. Ik vertelde over de uitvaartcake ‘nieuwe stjil’.

beeld.jpg

Donateurs van Nudge krijgen levenslang geldige korting

Natuurbegraven, een boom planten met de as of mogelijk ooit humuseren tot compost? Misschien ben je al aan het nadenken over je laatste afscheid, misschien ben je nog lang niet van plan om dood te gaan. Of misschien moet je van iemand afscheid nemen. Voor Nudgers die bewust in het leven staan, en ook bewust afscheid willen nemen als het zover is, bied ik korting.

IMG_8721.jpg

“Een plek die bij het leven past is vaak een kroeg of lievelings-restaurant.”

Horecamagazine Food Inspiration vroeg me naar de kansen voor horecaondernemers om in te spelen op uitvaarttrends.

Susanne 2nd choice-11.jpg

Blog voor Gaandeweg Uitvaarteducatie

Na tien jaar corporate omgeving werd ik op een ochtend wakker met het inzicht dat het tijd was om andere kwaliteiten in mezelf te ontplooien. Al snel wist ik: uitvaartbegeleider. Na wat online gespeur naar een goede opleiding om mij klaar te stomen voor deze geheel nieuwe wereld, kwam ik uit bij Gaandeweg. De uitstraling, de manier van communiceren, het nuchtere geaarde, het originele. Anders. Dat paste bij me.

Met veel plezier sta ik interviews af over hoe uitvaarten anders kunnen,
dus tip me vooral aan allerlei redacties! :)