Ik hoop dat jouw naasten
afscheid van je nemen
zoals je was.

 

Net als iedereen heb ik in mijn leven de nodige uitvaarten meegemaakt. Van inspirerend, waarbij mijn hart opende en ik iemand nog beter leerde kennen dan bij leven, tot momenten dat ik me afvroeg bij wiens afscheid ik eigenlijk was. Deze uiteenlopende ervaringen, en de behoefte die ik om mij heen voel aan een ‘ander afscheid’, drijven me om het verschil te willen maken in uitvaarten.

Als het moment komt, hoop ik dat jouw naasten afscheid van je nemen zoals je was. En daar draag ik met liefde aan bij. 

Met mijn dertig jaar stap ik vrij jong het vak in. Ik spreek niet alleen generatiegenoten aan - voor als wij zelf afscheid moeten nemen - maar graag iedereen. Van alle leeftijden, alle achtergronden en alle overtuigingen. 

In mijn leven word ik gedreven door duurzaamheid, impact, contact en schoonheid. Ik voel me thuis in de antroposofie. Mijn inspiratie en zingeving haal ik uit de natuur en uit de liefde. Dit zet ik in in mijn vak. Ook om verandering teweeg te brengen in de hele wereld van uitvaarten, dood en afscheid nemen.  

Verder ben ik Amsterdammer, moeder van Inez en vrouw van Daan. En niet in één hokje te plaatsen. Ik heb een achtergrond in coöperatief bankieren en maatschappelijke transities, waaronder in het voedselsysteem. Nog steeds ben ik betrokken bij duurzame initiatieven en bewegingen zoals Slow Food Youth Network, bij instituten als de Rijksakademie van beeldende kunsten en de door mede door mij opgerichte Young on Board van de Amsterdam Economic Board. Samen met andere jonge ondernemers, professionals en changemakers werken we aan een mooiere stad. 

- susanne duijvestein

 
Susanne first choice-12 dark.jpg