Ik hoop dat jouw naasten
afscheid van je nemen
zoals je was.

 

Ik ben Susanne Duijvestein. Na elf jaar corporate wereld gooide ik het roer om naar zelfstandig begrafenisondernemer en sindsdien sta ik volop in het leven. Ik help met het vormgeven van een afscheid zoals je was, zoals je in het leven stond, eigen. De uitvaartbranche gaat de komende jaren flink veranderen. Ik introduceer een andere manier van werken waarbij ik de wensen van de familie invulling geef, zonder belangen en schimmige provisies. Ik werk daardoor veel met kleinschalige ondernemers, eventueel uit eigen netwerk, ritueelbegeleiders, bijzondere plekken en ambachtelijke makers. Mensen die met liefde en met respect voor de natuur werken en echte betekenis geven aan het afscheid. Ik wil eraan bijdragen dat we beter over de dood gaan praten en afscheid nemen meer van onszelf wordt.

Met mijn dertig jaar stap ik vrij jong het vak in. Ik spreek niet alleen generatiegenoten aan - voor als wij zelf afscheid moeten nemen - maar graag iedereen. Van alle leeftijden, alle achtergronden en alle overtuigingen. 

In mijn leven word ik gedreven door duurzaamheid, impact, contact en schoonheid. Ik voel me thuis in de antroposofie. Mijn inspiratie en zingeving haal ik uit de natuur en uit de liefde. Dit zet ik in in mijn vak. Ook om verandering teweeg te brengen in de hele wereld van uitvaarten, dood en afscheid nemen.  

Verder ben ik Amsterdammer, moeder van Inez en vrouw van Daan. Ik heb een achtergrond in coöperatief bankieren en maatschappelijke transities, waaronder in het voedselsysteem. Nog steeds ben ik betrokken bij duurzame initiatieven en bewegingen zoals Slow Food Youth Network, bij instituten als de Rijksakademie van beeldende kunsten en de door mede door mij opgerichte Young Amsterdam Economic Board. En mijn opleiding tot uitvaartbegeleider deed ik op de beste plek: Gaandeweg Uitvaart Educatie in Apeldoorn, opgericht door de inspirerende vernieuwer Geraldine van de Vegte.

Als het moment komt, hoop ik dat jouw naasten afscheid van je nemen zoals je was. En daar draag ik met liefde aan bij. 

susanne

 
Susanne first choice-12 dark.jpg